Македонски | English | Shqip
Испечати ја оваа страница

Природно лечење на организмот

Месечев пост 2
Природно лечење на организмот


Кога пробавниот систем хронично оптеретен со неправилностите на современата исхрана, кога телото непрестано се напрега за да го исфрли нездравиот терет кој природно се манифестира со често зголемена температура, кожни ерупции, и останати расположливи оружја на организмот, тоа е сигнал дека треба да се отпочне со темелно чистење на организмот. Време е со месечевиот пост со САРАВИТА да се отстрани целиот трулеж и ѓубрето што го оптеретува организмот.

Вашето тело сватете го како ваш дом,кога редовно го чистите од отпадоците и насобраната старудија и тоа го правите редовно само затоа што гледате со сопствените очи како се натрупува и смрди и вам не ви преостанува ништо друго освен да го изнесете до контејнер или да си одите од домот. Но сте се запрашале ли некогаш што се случува внатре во вашата утроба?

Сигурно не мислите дека цел живот ќе се повивате под маркетиншките трикови на фаст фуд - џанк фуд производителите и кога ќе се свестите ќе ја напуштие безболно, недај боже, сопствената утроба. Тоа нема да се случи, затоа што природата нема да ви дозволи таков потег се додека не го платите цехот на сопствената негрижа. Цехот, кој е трансвериран во болка и самоизмачување. Затоа не чекајте! Одлучете се навреме. Постот со саравита е идеално решение да ја прочистите вашата утроба. Со постот му давате шанса на организмот да ги преработи натрупаните отпадоци, а потоа да се извлечат надвор чистејќи го со тоа целиот организам. Многумина не се одлучуваат на овој потез од страв дека ќе го истоштат организмот.

Др. Патрик, врвен стручњак во оваа област вели:

Тоа не е вистина. Правилното гладување никогаш не е штетно. Напротив, тоа е постапка со која ќе ја зачуваме енергијата и ќе и овозможиме на природата да ја акумулира целата снага за борба против болестите. Да ја земеме за пример настинката. Дел од телото кој е најмногу изложен на отровите е слузната опна. Во настојувањето да ги исфрли отровите таа почнува да ги исфрли отровите таа почнува да произведува повеќе слуз и вие веќе сте настинати. Секој знае колку слуз, било од носот било со кашлање ќе излезе од телото за време на настинката. тоа е природен начин со кој организмот се труди да се прочисти. Некогаш тоа било единствениот лек за луѓето кои после инфлуенцата, која ја поминувале со пост или само со течности, се чуствувале посвежи и опоравени, бидејќи отровите со самата слуз го напуштило телото.

Во постот е вткаена  мудроста на апостолите, а во производите на  Саравита, традицијата, науката и инстиктот на пчелите. Луѓето денес најмногу грешат кога за главен кривец за болестите ги прогрласуваат ВИРУСИТЕ, наместо сопствените животни навики. Животните водени од сопствениот инстикт, во таква ситуација никогаш не можете да ги натерате да јадат. Луѓето напротив, за да би ја излечиле настинката појачано се хранат и со тоа внесуваат уште повеќе непробавливи отровни состојки во организмот. Или пак земаат лекови кои за него се дополнителни отрови.


„Само неправилното хрането тело е подложено на настинки и Грип, додека тие кои практицираат соодветен пост никогаш не настинуваат и се заштитени од грип“, препорачува Др. Роберт Џексон.

И другите автори од одавнина до сега, почнувајќи од Хипократ и Парацелзус, посочуваат дека со постот вашиот лекар го имате во себе и ги набројуваат неговите корисни делувања кои ги потврдуваат голем број корисници кои го пратикуваат месечевиот пост со САРАВИТА:

  1. Целиот организам (срце, желудец, црева, бубрези, белиот дроб, панкреасот итн.) со гладувањето добиваат шанса да се одморат и акумулираната енергијата. Тоа е предизвик за срцето и крвожилниот систем бидејќи не мораат да испраќаат многу крв во проболниот систем, се разлагаат и ги излачуваат отровните отпадоци од сите органи и ткива со што генерално се чисти целото тело;
  2. Се подмладува целиот организам и се враќа младоста буквално во секоја клетка ткивото или крвен сад. Со тоа се забавува процесот на стареење и се отвора патот кон долговечноста;
  3. Помага за повторно воспоставување на нормалните функции на органите и жлездите;
  4. Се акумулира енергија која се преусмерува во ментално и духонво задоволство;
  5. Го чисти умот, ги изострува сетилата и го подобрува памтењето. Празниот желудник не ја одвлекува крвта од мозокот, и сега немаме чуство на „ДРЕМКА“, туку мозокот е свеж и полн со енергија. А кога после неколку постови ќе се прочисти и мозокот од отровните отпадоци кои ги оптеретуваат, станувате побогати со јасни мисли и кожата се подмладува, лицето зрачи сјај и ведрина, што е знак дека се прочистиле порите од отровите. Постот неприметно ги отстранува бублиците, акните, кожните инфекции. Очите стануваат сјајни и блескаат, а од нив зрачи чиста убавина;
  6. Помага за отклонување на поривот за пушење и алкохол. Прекумерното јадење ги прави нервите напнати, тие бараат опуштање во цигарите и алкохолот. Пошто ги опушта нервите и со тоа ги отклонува тие потреби и станува наједноставен начин на одвикнување;
  7. Го согорува вишокот на масти и со тоа се смалува тежината. После постот се привикнувате на нормален тек, а со тоа „надуениот МЕВ“ се враќа во нормална големина;

Многу корисници се јавуват со добри вести дека по неколку поста со САРАВИТА исчезнале неприродните израстоци или отоци по телото, изчезнала несоницата и сега им треба помалку сон.